پیام شهروندان


پیام شهروندان |

سلام  محمد جواد مکتبي از شغل ما حوزه خدمات شهري و فضاي سبز چيزي نگفت.

سيد ايوب -  علي آباد کتول

 

 

احسنت آقاي سر دبير محترم

مساله آب از اوجب واجبات تمام نقاط ايران ما و از جمله گلستان است. اگر هر روز راجع به آب نوشته شود جا دارد.

 

 

 

بسيار عالي. گرگان رود هميشه پر آب بود و حدود 1 تا 2و نيم متر عمق داشت و برخي جاها بيشتر هم بود.

رودخانه قره سو تا سينه من آب داشت و ...

کر /بندر ترکمن

 

 

 

ديوار دفاعي را من قبل از کرونا عميقا مطالعه کردم. دو اتفاق تلخ در رژيم پهلوي رخ داد که خسارت جبران ناپذيراست

براي ثبت جهاني معيارهاي خاص وجود دارد. اول اينکه نبايد هيچ دخل تصرف صورت پذيرد. دوم موانع موجود برطرف شود

بعد  تعيين مرز ايران و روسيه در زمان رضا پهلوي اول مقرر شد از حالت عشائري خارج شويد و ساکن ثابت باشيد. ترکمنها گفتن ما در صحرا سنگ رودخانه وچوب جنگل نداريم. دستور داد از همين آجرهاي ديوار استفاده کنيد که فاجعه اول بود.

دوم زمان ساختن سد وشمگير و مزرعه نمونه بجاي زيرسازي جاده مسافت زيادي از ديوار تخريب وبه عنوان زير بناي جاده وسپس اسفالت شد. با عنايت به اينکه طول زمان عدم نظارت وکنترل بصورت تدريجي تخريب شد ديوار چين قبل از دخل تصرف به تصويب يونسکو رسيد از اعتبارات ويژه برخوردار سپس کاملا مرمت  و بازسازي شد.

جعفر گرزين

 

 

 

سلام ودرود. ضمن عرض تبريک به حضرتعالي و مجموعه دست اندرکاران روزنامه وزين گلشن مهر در انعکاس موفق واقعيتهاي مهم مسائل سياسي،اجتماعي،صنعتي،عمراني،گردشگري، فرهنگي،ورزشي و...روزنامه گلشن مهر از افتخارات حوزه رسانه اي استان است هم از منظر توليد محتوي و هم ازحيث مباحث علمي و تخصصي.

 

 

سلام ودرود.  بهرمندشدم از مطالب ارزشمند دکتراسدي همه رفتارما برآيندفرهنگ وآداب ماست هنگامي که انسان درپارک جنگلي النگدره واردميشود احساس ميکند جنگل از يک نشاط وطراوت خوبي برخوردار است و جنگل درحال بازسازي آسيبهاي گذشته خود است. ازطرف ديگر هجوم مردم با خودروها و وسايل نقليه در سايرعرصه هاي جنگلي فجايع غيرقابل جبراني را به دنبال داردکه دل هر انسان با وجداني بدرد ميآيد.  زير درختان خبري از رويش نهال و يا سبزه وچمن نيست و در بعضي نقاط از شاکله جنگلي خارج شده و درختان آسيب ديده هم روند نابودي را به نمايش گذاشته اند. همچنين انباشت زباله محيط طبيعي را تبديل به منظره زشت وغيرطبيعي مبدل نموده است درصورتيکه  بهرمندان از اين مواهب الهي شايد خبرندارد دود اين بي توجهي درآينده نه چندان دورچشمان خودشان کورخواهدکرد.

 علي اصغر ميرزايي

 

 

 

سلام و عرض ادب، جسارتا عرض مي شود؛ در يادداشت اول شنبه

در پاراگراف سوم "....زيرا تصميم اکنون ما زندگي نيامدگان را نيز متاثر خواهد کرد."

به نظر من، اگر به جاي " نيامدگان " پسنديده تر آن بود، همان کلمه آيندگان بکار برده مي شد.

چرا که نيامدگان، در واقع به نوعي شايد  بدين معنا گرفته شود که، بودند و نيامده اند و...

 عظيم قرنجيک

حال وروز گلستان هم به لحاظ منابع آبي نه تنها خوب نيست بلکه با بحران روبروست. گلستان هم با فرونشست زمين ناشي از برداشت هاي بي‌رويه آب روبروست. گلستان سال‌هاي سال است گرفتار سياست ها و نگاه هاي غلط مديريتي در  اکثر حوزه ها ازجمله آب است

طرح هايي مثل آبخيزداري وآبخوان داري در چه مرحله اي قرار دارند ؟اصلاح الگوي کشت کجاست؟

بهره گيري از آبياري نوين در بخش کشاورزي کجاست؟

جدايي آب شرب از غير شرب در چه مرحله اي هست؟

سيستم هاي آب و فاضلاب حتي مرکز استان چقدر پيشرفت داره؟ بهره وري در مصرف آب کجاست؟

خليح گرگان خشکيده چرا؟ وقتي بندر ترکمن مي‌روي وخليج با اسکله هاي در خشکي وقايق هاي در خشکي افتاده رو ميبيني وبا 20 سال قبل مقايسه ميکني ناگهان اشک در چشمان آدم جمع ميشه مديران کجا بودند ؟ الان کجا هستند؟

مردم چقدر آگاه از وضعيت اسفبار آب دارند؟آيا برخورد ما رفتار ما نسبت به اين وضعيت تناسب دارد؟تقريبا تمام روستاهاي گرگان با بي آبي روبرو هستند يا حداقل با مشکلات کمبود آب آيا نگاه هاي مديران استاني متناسب با وضعيت موجود هست ؟

ما نيازمند مديراني با دانشي هستيم که فهم درست از اين وضعيت داشته باشند و مرحله بعد با خرد ون گاه نو مساله را بشناسند وحل کنند. در چنين زمانه اي با رويه موجود اميدي نيست.خودمان را گول نزنيم. اگر مي‌خواهيم بحران ها را مديريت کنيم تغيير نگاه ضرورت دارد و بعد تغيير رفتار وعمل هرچند خيلي دير شده است. در تمام حوزه ها درگير بحران هستيم.گلستان با آلودگي هوا وگرد و غبار هم مواجه شده وخواهد شد. با شعار همين رويه ادامه خواهد يافت.

حيدر حسين نژاد

متخصص بيهوشي درد ومراقبتهاي ويژه

دانشجوي دکتراي مديريت دانشگاه تهران

 

 

                       

سلام و عليکم.خداقوت. احسنت متن يادداشت اول  شنبه  دلسوزانه و خردمندانه اي است که انشاالله به گوش اهالي تصميم ساز امروز ايران برسد!؟

ليکن همگي نيک بايد بدانيم که بر چرخش زمان و گردش مکان حقيقتي ژرف نهفته است که به تعبير لطيف قرآن کريم: ان الله لايغيروا ما بقوم حتي يغيروا ما بانفسهم!

نکته اي باريک تر از مو در اين گردش پرگار عالم است که نشان از همت بلند جمعي اکثريت از يک قوم براي تغيير سرنوشت مي طلبد ليکن کيست که نداند هماره قائم‌مقام ها نيز وجود دارند که زنگ هاي هشدار صادقانه به صدا در آورند ليک آيا سرنوشت اکثريت مي تواند دلسوزي آنها را اجابت کند!؟

بهر تقدير روزهاي سرنوشت ساز يا خداي ناکرده سرنوشت سوزي منتظر ماست! اگر همگي به قدر صداقت و خلوص بندگي! از دعاهاي در خلوت و اشک نيمه شب گرفته تا انذار و ارشاد در محافل عمومي و جلوت بيروني!همت مصروف نداريم!

 هر چه هست اين جغرافياي فرهنگي نشان از استواري تاريخ در اين فلات رنج کشيده ليکن سربلند دارد که اميد است همه ي دلبستگان و خيرخواهانش به ويژه نمايندگان ديپلماسي امروز کشور همچون فردوسي بزرگ به حقيقت بسرايند:

چو ايران نباشد تن من مباد!

توصيه به گروه ديپلماسي اعزامي به عمان براي کارزار استيفاي حقوق ملت در برابر آمريکا

و إذ يريكموهم إذ التقيتم في أعينكم قليلا و يقللكم في أعينهم ليقضي الله أمرا كان مفعولا و إلى الله ترجع الأمور (44))

و آن گاه که چون با هم برخورد کرديد، آنان را در ديدگان شما اندک جلوه داد و شما را[نيز] در ديدگان آنان کم نمودار ساخت تا خداوند کارى را که انجام شدنى بود تحقق بخشد، و کارها به سوى خدا بازگردانده مى شود. (44)

يا أيها الذين آمنوا إذا لقيتم فئة فاثبتوا و اذكرو

الله كثيرا لعلكم تفلحون ﴿45﴾

 اى کسانى که ايمان آورده ايد، چون با گروهى برخورد مى کنيد پايدارى ورزيد و خدا را بسيار ياد کنيد، باشد که رستگار شويد.(45)

عزيزان گروه ديپلماسي اعزامي به کارزار استيفاي حقوق ايران عزيز در مقابله با ديپلمات هاي ورزيده و زيرک ليکن خدعه دار و نيرنگ دار ايالات متحده آمريکا در اين واپسين روزهاي حيات تاريخ بشريت. همان گونه که در صدر نوشته با استعانت از آيات قرآن کريم سوره مبارکه انفال آمده ؛ گردش ايام و حوادث روزگار براي أهل يقين نمي تواند مانع از ديدن حقيقت ساري و جاري در وراي همه‌ي حوادث که دست قدرتمند حضرت حق جلت عظمته است شود!؟ ليکن نکته ي تأمل برانگيز و حکمت آميز آن براي اهل يقين سستي نورزيدن از صراط مستقيم حق و پيروي از حکمت و خردمندي در استفاده از ابزارهاي قدرتمند عصر خويش اعم از اقناع! اجماع و تبليغات سالم است! لهذا بر شماست که ضمن شناسايي نقاط قوت و ضعف مجموعه ي توان کشور و نظام بين‌الملل ليکن براي پر کردن خلاء نقاط ضعف تقويت ايمان و توکل به حضرتش با پايمردي و استقامت بر مواضع به حق خويش که حتماً مي بايست مولفه‌هاي دقيق آن را شناسايي کرده باشيد اقدام نماييد!؟

از نقاط بشدت ضعيف ديپلماسي عمومي ايالات متحده يک جانبه گرايي گسترده دولت فعلي در عدم رعايت قوانين و مقررات بين‌المللي است!؟ ضمن اينکه در طراحي شما ديپلمات هاي دلسوز و داناي ايران زمين مي بايست تکيه بر همگرايي جهاني به منظور دستيابي به صلح پايدار با آز بين بردن امتيازات نامعقول و غير منصفانه گنجانده شده در منشور اوليه سازمان ملل اعم از حق وتو و امتيازات برخورداري از سلاح هاي نامتعارف به ويژه هسته اي براي پنج کشور عضو دائم که دلسوزان عاقل آن روز جهاني ناچار از گنجاندن اين امتيازات به منظور همراهي ديپلمات‌هاي نه چندان معقول آن روز اين کشورها به منظور اجماع سازي بودند ليکن با کوتاهي جانشينان آن بزرگ مردان عصر گذشته در استمرار آن همت هاي بزرگ و بلند در استمرار خط اصلاحات دائمي به منظور اعتبار بخشي به صلح و آرامش جهاني! نتوانستند آن سرخط مبارک را در مسير درست ادامه داده که منجر به اين شده که برخي کشورهاي غيرعضو دائم که سال‌هاي اخير به اين سلاح مخرب دست يافته نيز به مسابقات تسليح سلاح هاي نامتعارف کشتار جمعي سرعت ببخشند. و عليرغم تعهدات بزرگ بين المللي جهت خلع سلاح اتمي با طفره از اين اقدام منجر به ايجاد مسابقه ي تسليحاتي شده و با انحراف از حقيقت ترس جامعه ي جهاني از اين موضوع ليکن ناجوانمردانه و ناحق سعي مي کنند با تبليغات فراوان افکار عمومي را به سمت ترساندن افکار عمومي از تسليح ايران به سلاح اتمي سوق دهند!؟ که چندان حقيقت ندارد!

لهذا مهمترين درخواست ديپلماتيک هيأت ايراني از شوراي امنيت سازمان ملل بايد تشکيل هيات بلند پايه ديپلماتيک اعم از حقوقدانان و متخصصين امور هسته اي براي پيگيري موضوع خلع سلاح جهاني اعم از سلاح هاي کشتار جمعي اتمي ؛ شيميايي و بيولوژيکي به ويژه سلاح هاي انبار شده هسته اي در زراخانه هاي کشورهاي دارنده سلاح به ويژه ايالات متحده آمريکا به عنوان قدرتمندترين کشور جهان که طي شش دهه اخير آمار تجاوز به ساير ملل و دول با همين ابزار قدرتمند را در دستورکار داشته و دارد؛ است!

ضمنأ گروه پيوستي از حقوقدانان برجسته داخلي و بين‌المللي را براي آماده سازي براي اصلاحيه اعلاميه حقوق بشر که بيش از هفت دهه از انتشار آن گذشته و ضرورت بازنگري و اصلاح آن براي رفع نيازهاي امروز جامعه جهاني بشدت ضروري است مي باشد. اميدوارم اين اهتمام بزرگ به منظور دستيابي به پايه گذاري سامانه هاي دقيق و شفاف ساز و کشف معيارهاي عقلاني و برهاني مورد قبول عقلاي خردمند جوامع جهاني براي پايدار کردن اساس برقرار صلح پايدار با کشف دقيق و معنادار رابطه فرد با فرد و فرد با اجتماع در قالب قراردادهاي حقوق شهروند جهاني يک گام بزرگ به جلو به نام ايران عزيز و دولت مستقر و خوش‌نام فعلي صورت پذيرد.