با حضور رييس شوراي اصلاح طلبان کشور انجام شد -- اجتماع اصلاح طلبان


تیتر اول |

مهران موذني- آذر منصوري، رئيس جبهه اصلاحات عصر سه‌شنبه، شانزدهم ارديبهشت ماه با حضور در ميان چهره‌هاي اصلاح‌طلب استان، به گفت‌و‌گو به آن‌ها پرداخت. وي پس از شنيدن اظهارات و انتقادات اصلاح‌طلبان گلستان، دولت پزشکيان را کورسوي اميدي براي رسيدگي به مطالبات استاني و ملي قلمداد کرد و گفت: جريان اصلاحات اثبات کرد که حتي با ريزش سرمايه‌هاي اجتماعي‌اش مي‌تواند مشارکت را به 50 درصد برساند. با پيروزي آقاي پزشکيان اميدي تازه در جامعه ايران شکل گرفت. رهبري پس از پيروزي آقاي پزشکيان گفتند: موفقيت دولت آقاي پزشکيان موفقيت نظام و شکست اين دولت نيز شکست نظام است. اين مي‌تواند سرلوحه رفتارهاي طيف‌هايي از جريان رقيب باشد که امروز به اسم ولايت‌مداري بيش‌ترين کارشکني‌ها را در مقابل دولت مي‌کنند.

منصوري در ادامه برخي از موانع بر سر راه دولت را زير ذره‌بين برد و افزود: يکي از مطالبات ما در سطح ملي از آقاي پزشکيان کنار گذاشتن برخي قوانين است. آيا با قانون به‌کارگيري مشاغل خاص مي‌توان نسلي از جوانان و زنان توانمند را به ساختار مديريتي کشور تزريق کرد؟ در اين شرايط چماقي به نام استعلام بالاي سر مديران کشور وجود دارد. اين وظيفه دولت است که از طريق مجلس چنين قوانيني را ملغي کند. تداوم مشارکت مردم در گروي همين است. جريان رقيب ديگر سرمايه مردمي ندارد. سابقه نداشته است که کانديد اصلاح‌طلب در انتخاباتي با مشارکت کم‌تر از 40 درصد در رتبه نخست قرار بگيرد. آن چيزي که در دوره اول انتخابات 1403 اتفاق افتاد به معناي اين بود که سرمايه اجتماعي جريان رقيب به‌مراتب ريزش بيش‌تري داشته است.

وي ادامه داد: براي شکل‌گيري دوباره اميد لازم است تا مسئله تحريم‌ها و FATF حل شود. هيچ کشوري بدون تعامل با دنيا نمي‌تواند اقتصادش را سامان بخشد. مشکل آب اين استان و ديگر استان‌ها نيز بدون تعامل با دنيا حل نخواهد شد. بايد عواملي که موجب گسست بين حاکميت و ملت هستند را از سر راه برداشت. اگر دولت کنوني نبود، شبه‌قانون پر از اشکال موسوم به عفاف و حجاب که منجر به گسست بيش‌تر و تنش و اعتراضات مي‌شد، به اجرا در مي‌آمد. البته انتقادات به‌جايي به دولت کنوني نيز وجود دارد. هنوز آن نظمي که بايد، در اين دولت شکل نگرفته است. چرا که آقاي پزشکيان در شرايط سختي کابينه را چيده است. از همين رو، از جايگاه و اقتداري که دولت آقاي خاتمي داشت، برخوردار نيست.

رئيس جبهه اصلاحات در ادامه گريزي نيز به قوانين انتخاباتي زد و در انتقاد به رفتارهاي برخي نمايندگان مجلس گفت: پيش از انتخابات 1402 مجلس قانوني براي انتخابات مجلس تصويب شد که به تمام رفتارهاي غيرقانوني مراجع رسمي استعلام شکلي قانوني داد.

شوراي نگهبان طبق قانون جديد بعد از انتخابات نيز مي‌تواند نمايندگان را رد صلاحيت کند. يک نماينده چقدر بايد مسلوب‌الاختيار باشد که به‌جاي استفاده از تريبون مجلس براي قانون‌گذاري، در کار استاندار و فرماندار و رؤساي ادارات دخالت کند؟ هفته گذشته استاندار خوزستان به من گفت که برخي نمايندگان تنها در مسواک‌زدن مسئولين استاني دخالت نمي‌کنند. چنين مجلسي ديگر نه در رأس امور، بلکه در حاشيه امور نيز نيست. اگر در انتخابات بعدي مجلس هم همين قانون مبناي ثبت‌نام و مشارکت جريان‌هاي سياسي قرار بگيرد، تفاوت زيادي حاصل نخواهد شد. منصوري با اشاره به پايان يافتن زمان چشم‌انداز بيست‌ساله ايران، اظهار داشت: سند سال 1404 پايان چشم‌انداز بيست‌ساله سند توسعه جمهوري اسلامي ايران است. 20 سال پيش که در روزهاي پاياني دولت آقاي خاتمي اين سند تصويب شد، دولت‌هاي آينده موظف شدند تا برنامه‌هاي توسعه را به‌گونه‌اي تنظيم کنند که اهداف اين سند تحقق پيدا کند. هر داور منصفي به ما خواهد گفت که جز توان نظامي و بازدارندگي که در منطقه پرآشوب خاورميانه بسيار لازم است، تقريباً به هيچ يک از اين اهداف دست پيدا نکرده‌ايم. ما نه‌تنها رتبه اول اقتصادي را در بين 10 کشور منطقه کسب نکرديم، بلکه در مجموع شاخص‌هاي اقتصادي مد نظر، در رتبه 9 قرار داريم. اين در حالي است که اين سند اصلاً آرمان‌گرايانه نبود. دولت اصلاحات کشور را در مسير توسعه قرار داده بود. در سال 1384 از نظر رشد اقتصادي و نرخ اشتغال در يکي از بهترين موقعيت‌هاي خودمان قرار داشتيم. به اذعان مخالفين سرسخت دولت خاتمي، اين دولت که شعار توسعه سياسي مي‌داد، يکي از بهترين عملکردها را در زمينه اقتصاد داشت. مسئله اين است که چرا دولت‌هاي بعدي اين مسير را ادامه ندادند؟ دليل اصلي عدم تحقق اهداف سند بيست‌ساله اين است که جريان اصلاحات که قصد داشت با اصلاح جريان حکمراني، کشور را در مسير توسعه قرار دهد، جريان رقيب قلمداد شد. البته که ما اصلاح‌طلبان هم اشتباهاتي داشتيم و بايد خودمان را نقد کنيم. گفتني است که بانوان اصلاح‌طلب گلستان علاوه بر حضور فعال در اين نشست، ساعاتي پيش از آن نيز در نشستي جداگانه با رئيس جبهه اصلاحات به بيان دغدغه‌ها و مطالباتشان پرداختند، هم چنين جمعي از حاضران ديدگاههاي خود را درباره مسايل استان و کشور بيان کردند.