گلستاني ها در نمايشگاه کتاب


تیتر اول |

نويسندگان گلستاني هم با آثارشان در نمايشگاه بين المللي کتاب تهران شرکت کرده اند و در گلستان سيد حسين مير کاظمي نويسنده معاصر گرگاني با مجموعه داستاني  تماشايي در من است از نشر عينک و سيد محمد مير موسوي با داستان هفت بيجار و کتابخانه تنها، در نمايشگاه کتاب حاضرند.

حسين ميرکاظمي صاحب رمان يورت و دهها داستان و رمان درباره کودک و نوجوان با زبان منحصر ادبي خويش  با مجموعه داستان تماشايي در من است در نمايشگاه حاضر است.  به گزارش  ايپنا(خبرگزاري کتاب ايران ) سيدمحمد ميرموسوي، نويسنده‌ گلستاني و اهل روستاي کُلاجان سادات  نيز که تا به امروز آثار متعددي را قلمي و روانه بازار نشر کرده، گفت: «هفتِ بيجار» و «کتابخانهِ تنها»، دو عنوان کتاب از آخرين آثارم است که به نمايشگاه کتاب سي و ششم رسيده است. سيد محمد ميرموسوي در گفت‌وگو با  حسن حسيني نژادخبرنگار خبرگزاري کتاب ايران در گرگان، با اشاره به اينکه برپايي رويدادي چون سي و ششمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران براي توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خواني خوب بوده و بهتر است دامنه اين فعاليت‌ها در استان‌ها نيز گسترش پيدا کند، گفت: چندين اثر را نوشته‌ام و هر کدام در مرحله‌اي از نشر به سر مي‌برند اما تنها دو کتابم با عناوين «هفتِ بيجار» و «کتابخانهِ تنها» به نمايشگاه مي‌رسند. وي درباره اين دو کتاب عنوان کرد: «هفتِ بيجار» مجموعه 14 داستان براي بزرگسالان است که هر داستان داراي موضوع‌هاي مختلف بوده و جغرافياي بيشتر اين داستان‌ها در منطقه گرگان قرار دارد که توسط انتشارات سروش در 195 صفحه منتشر شده است. ميرموسوي در ادامه با اشاره به اينکه پيش‌تر نيز با انتشارات سروش همکاري داشته است، گفت: در سال 1401 نيز رُمان «پيش خودمان بماند» از سوي سروش منتشر شده بود که در برنامه «ديدي نو» شبکه نسيم از اين کتاب برنامه‌اي نمايشي توليد و پخش شد. وي درباره ديگر کتابش که آماده شده و به نمايشگاه کتاب سي و ششم مي‌رسد، گفت: ««کتابخانهِ تنها»» ديگر کتابم است که به نمايشگاه مي‌رسد و در مورد اهميت کتاب و کتابخانه و بي‌توجهي به آن در سال‌هاي اخير است که کتاب‌ها با لحني طنز به دادخواهي پرداختند که توسط انتشارات نيوه ويژه گروه سني نوجوان در 52 صفحه منتشر شده است.

سيد محمد ميرموسوي در ادامه با اشاره به ديگر کتاب‌هايش که به رشته تحرير درآمده و در حال طي کردن مراحل چاپ تا نشر هستند، گفت: کتاب «فصل امتحان» توسط کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، رمان «شهريور ابري» به همت به‌نشر مشهد، خوابِ وحشتناک و تشنه دوست توسط انتشارات قدر ولايت در حال انتشار هستند که اميدوارم رمان «شهريور ابري» که موضوع آن مربوط به جنگ جهاني دوم در منطقه گرگان است و نيز داستان نوجوان «فصل امتحان» هم به نمايشگاه برسند. وي گفت: اميدوارم در استان «خانه کتاب» تشکيل و کتاب‌هاي خوب و قابل قبول معرفي شوند و شاهد توجه بيشتر به چرخه نشر از نويسنده تا ناشر و کتاب‌فروشي‌ها باشيم.

سيد محمد مير موسوي، متولد 20 فروردين‌ماه سال 1344 در روستاي کُلاجان سادات از توابع بخش مرکزي گرگان است. او در 27 سالگي نخستين کتابش با عنوان «آقاجان سرهنگ» را توسط انتشارات انجام در سال 1373 منتشر کرد و تا به امروز حدود 26 اثر از وي با عناويني چون پرچين‌هاي بلند، سحري‌خوان، سرخ‌باد، چمدان سفر، کلاجان، سايه‌هاي بهار، پادشاه سبدباف، پيش خودمان بماند، سوز و ساز، بشکن و بالا بنداز و آقاي مُد، چمدان سفر و خانه بلور منتشر شده است. همچنين او در اين سال‌ها با آثاري چون داستان «نشانه‌هاي بهار» موفق به کسب برگزيده کشوري داستان انقلاب، «سايه‌هاي بهار» برگزيده خانه کتاب و ادبيات ايران، «سمفوني استرآباد» برگزيده کتاب سال استان گلستان در سال 1402 و نگارش فيلم امتحان نهايي و ساخت آن در شبکه استاني گلستان شده است. سي‌وششمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران از 17 تا 27 ارديبهشت با شعار «بخوانيم براي ايران» در مصلي امام خميني (ره) در حال برگزاري است. هم چنين مدير موسسه انتشاراتي و مطبوعاتي مختومقلي فراغي از استان گلستان با اعلام حضور اين نشر در بخش مجازي نمايشگاه کتاب سي و ششم گفت: علاقه‌مندان به فرهنگ ترکمن مي‌توانند با مراجعه به سايت نمايشگاه، جلوه‌اي از آثار قلمي شده درباره فرهنگ و ادبيات ترکمن را در پنجره نشر مختومقلي فراغي مشاهده و خريداري کنند. اراز محمد سارلي عنوان کرد: پنج سال به‌صورت حضوري در نمايشگاه کتاب حضور داشته‌ايم و امسال سومين تجربه حضور انتشارات مختومقلي فراغي در بخش مجازي است و 57 عنوان کتابمان بر روي پيشخوان مجازي قابل دسترس است. سارلي ضمن دعوت از علاقه‌مندان به حضور در غرفه مختومقلي فراغي در دويست و نود و دومين سالگرد تولد مختومقلي فراغي شاعر و عارف ايراني ترکمن، افزود: بر روي پيشخوان مجازي نشر، کتاب‌هايي مرتبط با فرهنگ و هنر و ادب قوم ترکمن ارائه کرده‌ايم که مي‌تواند براي دوستداران و پژوهشگران در حوزه ترکمن‌ها قابل توجه باشد. وي سپس به برخي از عناوين عرضه شده اشاره کرد و گفت: تاريخچه و چگونگي توليد نمد بين زنان ترکمن، به قلم آي‌سن قره، استرآباد و ترکمن صحرا در سفرنامه‌ها و از خوارزم تا خزر اثر نظرمحمد گل محمدي و آتا مجموعه داستان‌هايي از ترکمن صحرا به قلم طيبه يانپي از جمله کتاب‌هاي ما در اين پيشخان مجازي است.

سارلي که دانش‌آموخته دکتراي تاريخ، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاريخ و ادبيات ترکمن است و از او آثار متعددي تا به امروز روانه بازار نشر شده، درباره تعدادي از آثارش که در اين پيشخوان عرضه شده است، گفت: گوگ تپه و ادبيات، خوشه‌هاي صحرا، ترکمن‌ها و صفويه، عشاير ترکمن و کرد، تراکمه يموت و مدارس ديني اهل سنت ترکمن صحرا از جمله عناوين آثار بنده در پيشخان مجازي نشر مختومقلي فراغي است. وي همچنين عنوان کرد: کتاب‌هايي نيز به زبان ترکمن نيز عرضه کرده‌ايم که مي‌توان به کتاب‌هايي چون يدميش باشينگ جوشغني، کمک سوران ناچار، آرزوولار و بولشونگ يالي گورون اشاره کرد. سارلي در پايان گفت: انتشارات مختومقلي فراغي مجوز فعاليتش را در سال 1376 دريافت کرد و تا به امروز بيش از 2 هزار عنوان کتاب را در موضوع‌هاي گوناگون منتشر کرده است. به گزارش ايبنا، سي‌وششمين نمايشگاه بين‌المللي کتاب تهران از تاريخ 17 ارديبهشت ماه کار خود را آغاز کرده است  و تا 27 ارديبهشت به فعاليت خود ادامه مي‌دهد و همزمان با برگزاري بخش حضوري، بخش مجازي نمايشگاه کتاب نيز در سامانه book.icfi.ir امکان خريد براي علاقه‌مندان به کتاب را در 24 ساعت شبانه‌روز مهيا مي‌کند و مشتاقان کتابخواني از 10 صبح تا 8 شب مي‌توانند از اين فرصت استفاده کنند.